SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Hastanesi Açıldığı Anda, Kendi Personel İhtiyacını Karşılayacak Bir Üniversite Olacak

GAÜ, Hastanesi Açıldığı Anda, Kendi Personel İhtiyacını Karşılayacak Bir Üniversite Olacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, GAÜ’nün sağlık yatırımları ve sağlık alanında yeni açılacak olan bölümler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


 


Başustaoğlu yaptığı açıklamalarda, GAÜ sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, bu yatırımların artarak devam edeceğini müjdeledi. Başustaoğlu, projenin iki önemli boyutta değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, bir hastane ile tek başına yola çıkılmanın pek bir anlam ifade etmediğini, hastanenin alt yapısı, doktor ve başarılı kadrosu ile örnek yapıda olması gerektiğini, GAÜ’nün de bu yapıya büyük bir örnek olacağını vurguladı.


 


Başustaoğlu: “Hastane Açabilirsiniz,  Ancak Kaliteli Bir Kadronuz Yoksa O Hastane Yürümez”


 


Başustaoğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi; “Sağlığın temelinden gidecek olursak, hastane açabilirsiniz,  ancak kaliteli bir kadronuz yoksa o hastane yürümez. Bu yalnızca hastanede değil, her ortamda işine sahip çıkacak insanlar olmazsa o iş yürümez. Bu bağlamda bu sene 4 tane daha yeni bölüm açıyoruz. Ve hastanemizin laboratuvarından tutun, en tepedeki cerrahi teknisyenlerinden, anestezi teknisyenlerine, diyetisyenleri gibi biz hastanemizin ihtiyacı olacak her türlü personeli yetiştirecek altyapıya sahibiz şu anda. Bir kaç eksiğimiz vardı onları da bu sene tamamlıyoruz. GAÜ Hastanesi açıldığı anda kendi personel ihtiyacımızı karşılayacak altyapıda bir üniversite olacak.”


 


İlk Kez GAÜ Bünyesinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Bölümleri Açılıyor


 


Başustaoğlu, tıp hizmetinde en önemli noktalardan birisinin sterilizasyon olduğunu bildirerek, şu anda TC ve KKTC`de sterilizasyon ve dezenfeksiyon okulu olmadığını ve bunu Türkiye de dahil olmak üzere ilk kez GAÜ`de başlattıklarını söyledi. Başustaoğlu, “Bugüne kadar alaydan yetişen , ilkokul mezunu insanların yürüttüğü bu alanı, kurslarla götürülen bir alanı, biz bu sene ilk kez diplomalı olarak yetiştireceğiz.” dedi.


 


Başustaoğlu ayrıca, YÖK`ün koyduğu kurallar olduğunu, ilk 40 bine giremeyen öğrencinin Tıp ve Hukuk fakültelerine okuyamadığına vurgu yaparak, 40 bine giren bir öğrencinin devlet yada özel üniversiteyi tercih etmesinin kalite bakımından bir fark yaratmadığını ifade etti. “Biz Hipokrat yemini ediyoruz. Hipokrat yemini eden bir kişi, laf olsun diye öğrenci geçirmez, diploma vermez. Türkiye`de ki hiç bir özel üniversitenin bu gözle baktığını düşünmüyorum.” diyen Başustaoğlu, sağlık alnınında eğitim almak isteyen öğrencileri GAÜ’ye davet etti.